exem ceng kid tare hovs hoax streetart coderock kazy foks

 


 

 
(fortsettelse)

Sønnen din (12) har nå kanskje begynt å få interesse for graffiti? Går han i dine fotspor?
Nei overhodet ikke, men han er glad i å tegne. Det jeg har gjort er å følge hjertet mitt og jeg vil anbefale han å gjøre det samme. Selv om det ikke er hip hop. Hvis han mener selv han vil bli farmasøyt eller lege, og det er hjertet hans som forteller han det, så må han gå den veien.

Jeg forlot mitt forrige yrke, for å leve som freelance artist. Det er et ganske hardt yrke og økonomien er ikke alltid på topp. Så jeg vil anbefale sønnen min å ta utdannelse, få seg et yrke og få seg en fast jobb. Men hvis jeg skulle valgt om igjen, så ville jeg gjort akkurat det samme en gang til.

Du spiser ikke kjøtt og virker som en veldig gjennomtenkt person, preger det livsstilen din?
Jeg? Gjennomtenkt?! [latter...] Vel jeg er jo vegetarianer, men jeg tror ikke det har forandret meg så mye som person. Men det med askese det ser jeg som veldig essensielt.

Ok, askese hva er det for noe?
Det betyr å leve et begrenset liv, ved å for eksempel eie få ting. Det er et kinesisk ordtak, som sier at man ikke skal eie mer enn syv ting. Har du mer enn det, så eier tingene deg og ikke omvendt. Jo mer ting du eier jo mer må du jobbe for å opprettholde standarden. La oss si du har jobbet deg opp en bra formue, så kjøper du deg et svært hus med 20 - 30 rom. Det vil si at for å opprettholde det huset, så krever det mye vedlikehold. Når du begynner å pusse opp i den ene enden og er kommet til andre enden så må du begynne å tenke på vedlikeholdet på nytt igjen, for da har det første rommet begynt å bli kjedelig igjen. Og så skal du ha møbler i alle rommene, som du aldri blir fornøyd med og krever vedlikehold. Det krever så mye jobb og så mye inntekt at folk blir bundet. Du kommer aldri i mål. Også blir det masse å passe på. Man blir redd for huset sitt med eventuelle innbrudd, og det blir en evig paranoia for at noen skal stjele eiendelene dine. Det er ikke rart at ett hvert stort hus/slott her ett spøkelse. *lol*

Gjennom askese så slipper man alle de greiene der. Hvis man heller er fornøyd med et lite rom, med noen få møbler, kanskje et bord og en seng og en datamaskin haha, så har man mye mindre å bekymre seg over. Det er lett å vedlikeholde, lett å pusse opp og det krever lite inntekt for å opprettholde, da er man ikke så bundet.

Jeg husker sist gang jeg flyttet, så fikk jeg alt inn i en stasjonsvogn og det tok maks 2 timer. Lett å pakke ned og lett å pakke opp. Så det er masse fordeler med askese. Men selvfølgelig om man skal leve et familieliv med kone og barn osv, så krever det litt mer, som at man har en leilighet med flere rom, møbler, bil, hytte og båt hehe.

Folk tror jeg er gal fordi jeg går ned til byen istedenfor å ta trikken, så det er ikke noe jeg kan anbefale. Det passer for meg, men behøver kanskje ikke passe for deg.

Når du tar tlf. sier du alltid; "Hallo det er Sean". Er det noe du konsekvent sier?
Ja, jeg sier alltid Sean. Det som er litt rart er at jeg sier Sean samme hvem som ringer, og av og til er det for eksempel søsteren min, og hun sier alltid "hæ Bjørn?". Også blir det sånn "Ja ja det er meg!" Men grunnen til at jeg sier Sean er at det stort sett er i hip hop sammenheng at folk ringer. Allikevel når jeg møter nye mennesker så presenterer jeg meg også som Sean, selv om det ikke er i hip hop sammenheng.

Folk tror kanskje at du heter det også da?
Jo sikkert, men jeg heter det også! Det er et navn jeg har valgt og det er mitt navn selv om det ikke står i folkeregisteret. Når en person bruker navnet "Sean" om meg, så bekrefter han min identitet som hip hop.

Har du vurdert å få navnet inn i Folkeregisteret da?
Nja noen ganger, men jeg tror ikke jeg vil det. Jeg er heller ikke for happy med at hip hop folk sier Bjørn. Men de kameratene jeg hadde før jeg fikk Sean navnet sier Bjørn. Spesielt Pay2, han har kjent meg i 20 år og han sier Bjørn. Når han og jeg henger med andre så smitter det over på dem. Men jeg sier ingenting. Jeg gidder ikke å drive og surmule ovenfor det. "Hei faen jeg heter Sean!" det sier jeg ikke. Tingen er det at når jeg er på hip hop jams, enten som danser eller som sprayer, så er jeg Sean. Da er jeg faen ikke Bjørn! Det er to helt forskjellige personer.

Når jeg spiller Descent3 er jeg "Leon", så det er min tredje personlighet. Men han er jeg ikke hypp på å blande inn noe hip hop.

Du er ikke redd for at folk fra graffiti miljøet nå skal oppsøke deg via internett ved å logge seg på et Descent3 spill?
Jo det kan de gjerne gjøre, men da skal jeg love deg at de blir bomba muahahahaha!!!

Sean kan kontaktes på: boogiesean@hotmail.com
interviews archives mailorder links media page 1 page 2