foks coderock sean tare kazy hovs ceng eksem kid hoax
Håkon Magnus - DOLK

Plane - DOLK

Fatback - STRØK
Asshykler - DOLK

Fevik - STRØK

That's fine - DOLK

Green door - STRØK

Hardcore - STRØK

Pappa - DOLK
 


side 2

Hva syntes du om å bruke streetart til systematisk desinformasjon?
STRØK: Man bør ta alt man leser på gata med en klype salt, enten det er streetart eller betalt
reklameplass. Jeg liker greiene til svenske Akay, der han tar over reklameplassen i buss-skur med reklamelignende plakater. I det hele tatt liker jeg all streetart som etterligner eller modifiserer på eksisterende reklame. Jeg er ikke så inne i dette med desinformasjon selv, ettersom jeg bruker bilder fremfor tekst. Det er sjelden noen spesiell mening bak tingene jeg gjør annet enn at jeg liker bildet.

DOLK: Jeg synes det er greit. Streetart er streetart. Jeg sprayer ikke akkurat opp fakta på veggene, så jeg får vel si at jeg har vært med på det.

Har du noen framtidsdrøm, som du har lyst til å kunne oppnå?
DOLK: Jepp. Jeg vil reise rundt og ha utstillinger. Jeg vil leve av dette. Holder på å starte klesmerke også. Hadde vært gøy om det slo an. Ellers så vil jeg bli eksperimentell grafisk designer som tror han er kul.

Når du ikke skjærer ut sjablonger, hva driver du med på fritiden da?
STRØK: Før spillte jeg basketball. Nå da jeg flytter til Trondheim håper jeg å kunne ta opp igjen den hobbyen. Ellers går det vel mest i piker, vin og sang.

DOLK: Jeg pleier å tenke ut nye idéer, ser film, går på utstillinger og drikker gratis øl.

Hvilken tittel tiltaler deg mest; kunstner eller vandal?
STRØK: Jeg finner det vanskelig i kategorisere det jeg gjør. Jeg har aldri brukt noen av de ordene om meg selv.

DOLK: Kunstner.

Har dere gått på kunst skole?
DOLK: Nei, men ikke langt ifra. Studerer communication design (grafisk design) her i Melbourne. Gikk forresten på maskin og mekk back in the days haha!

STRØK: Ja, da jeg var liten drev vi på med stilleben og linoleumstrykk. Frihåndstegning har aldri vært noe for meg, så jeg sluttet før det ble altfor åpenbart at jeg ikke kunne tegne.
Hva prøver du å uttrykke med det du gjør?
DOLK: Humor, skjønnhet hvor du minst venter det og drømmestemning.

Hvor er favoritt stedet ditt å plassere det du lager?
DOLK: I nabolaget. Det er en stor og fin vegg ett minutt unna meg. Aldri sett politi i nærheten av den veggen.

STRØK: Mange av de større tingene jeg lager er tilpasset slik at de gjør seg inntil en vegg eller et hjørne. Lager man varierte ansikter som ser opp, ned eller til siden, blir de lette å plassere slik at det ser ut som om de er laget speielt for plassen. Har man en stor vegg, trenger man en stor greie. Ellers bør man nøye seg med steder med stor traffikk og der tingene blir hengende lenge. Lyktestolper, søppeldunker, baksiden av skilt og strømbokser er det mange av i Trondheim sentrum.

Når på dagen/natten liker du best å sette opp tingene dine?
STRØK: Jeg liker lørdags formiddager. Det sjarmerende med streetart er den lave risikoen for bøter om man blir tatt. Det koster sjelden penger å fjerne det jeg setter opp.

DOLK: Midt på dagen om jeg er med andre. Alene gjør jeg det om kvelden. Burde kansje vært omvendt.

Hva er i dine øyne en god street artist?
DOLK: En som tar sjanser for å få mest publikum. Lifesize stenciler på høy traffikerte områder. Slobben gjør en bra jobb i Norge! Han er den eneste jeg har sett med stort potensiale innen stenciler. Liker at han gir streetart gaver til byen! Han har en sunn holdning til sin egen kunst.

STRØK: Jeg liker en som er mye oppe og som blir lagt merke til. En man kan se nye arbeider av og umiddelbart gjenkjenne stilen til. Det er også viktig å være original, å finne sin egen nisjé.

Hvor går din egen utvikling?
STRØK: Jeg forbedrer meg hele tiden, men det kommer vel før eller siden til et punkt der fremgangen min stagnerer. Ambisjonene mine er å gjøre ting som blir lagt merke til i den byen jeg bor i, og at folk som driver med det jeg gjør skal se på meg som en likeverdig, og en som er verdt å nevne i streetart sammenheng.

DOLK: Jeg vil reise rundt i verden og lage stenciler. Ha utstillinger. Tjene noen kroner på det jeg elsker mest å drive på med. Jeg har begynt å tegne mine egne figurer som jeg deretter skjærer ut. Håper å utvikle tegnestilen min mer.

Er det noe du vil si til folket?
STRØK: Jeg anbefaler flere til å begynne med streetart, det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut som.

DOLK:jeg kommer til å satse 100% på stenciler i ett år til. Innen den tid skal jeg ha laget noe fantastisk og grensesprengende. Stor i kjeften sier du? Husk hvor jeg kommer fra. Bergen!

------------------------------------------------------------------
Vi kan viderformidle epost til Strøk og Dolk, men kan ikke garantere at de gidder å svare.
 
Sticker -STRØK
September 11 - DOLK
Telehor - STRØK
R2D2 rape - DOLK
Kindergarden - Strøkinterviews archives mailorder links media page 2 page 3 back